Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:384015 kpl

Yhteystiedot

unkarinvizslat@gmail.com

Yhteystiedot

Puheenjohtaja

Noora Kujala

Kk-vizsloihin tutustuin 2013 ja ensimmäinen karkeakarvainen vizsla liittyi perheeseen 2015. Tällä hetkellä minulla on 4 kk-vizslaa, 2 narttua kotona ja 2 urosta sijoituksessa. Kennelnimen Ainwois sain keväällä 2018 ja samoihin aikoihin syntyi myös ensimmäinen pentue.

Olen järjestänyt muutamia peltokoulutuspäiviä sekä vesityökokeita. Koetoimitsijakurssi on tarkoitus käydä lähitulevaisuudessa.

Metsästystä harrastan koirieni kanssa sen, mitä kahden pienen lapsen kanssa pystyn. Olen käynyt Haulikkoammunnan ABC-kurssin ja pyrin käymään kesäisin haulikkoradalla harjoittelemassa.

Metsästyskauden ulkopuolella treenaan koirieni kanssa mm.MEJÄä ja VEPEä.

Asun Ylistarossa Seinäjoella ja meillä on mieheni kanssa pieni viljatila.

Hallituksen jäsenet

Liisu Ollikainen Vpj.

Maarit Natri

Salla Aalto

Tom Linden

53v alunperin pääkaupunkiseudulta nykyisin tyytyväinen Elimäkeläinen. Olen aina viihtynyt luonnossa ja metsästyskokemus alkoi lapissa pikkupoikana enoni pystykorvan toimintaa seuratessa. Metsästyskoiria on ollut karjalan karhukoira, länsisiperian laika, venäjän ajokoiria ja nyt kaksi unkarinvizslaa, Gamemakers Charming Commander (Chali) ja Pitypang Kukucs (Kuku), lisänä venäjänajuri Rapparin Late (Slobo).
Vizslat ovat ensimmäiset ei alkukantaiset koirani ja koulutus- ja harjoitustarpeen määrä on yllättänyt. Toisaalta positiivisesti myös yhdessä tekeminen ja loistava porukka.

Minulle arvokasta on koiran alkuperäinen käyttötarkoitus ja sen riistaverisyyden ja metsästysominaisuuksien säilyttäminen. Koiran terveys ja hyvinvointi on aina etusijalla - terve ja hyväkuntoinen koira joka pääsee toteuttamaan luontaista viettiään on onnellinen ja hyvinvoiva koira. Jalostuksella ja ulkonäkövaatimuksilla ei saa vaarantaa rodun geneettistä monipuolista perimää ja terveyttä.

Vizslan sosiaalisuus, energisyys ja älykkyys tekee siitä sekä loistavan kumppanin että myös vaativan perheenjäsenen - paljon kontaktia, liikuntaa ja rodunomaista työtä metsässä, pelloilla ja vedessä.

Pidän kasvattajan ja vizslayhteisön tukea tärkeänä ja myös mukavana osana ainakin ensimmäisen viszlan kasvatusta ja koulutusta. 
Koetoiminta osaavien tuomarien johdolla on hyvä tapa oppia lisää ja saada ymmärrystä omasta ja koiran toiminnasta. Hyvin järjestetyt vizslaporukan koetilaisuudet ovat olleet mukavia yhteisiä tapahtumia, kuten myös treenit. Näistä edelleen kiitokset järjestäjille.

Toivottavasti tapaamme maastossa,
Tomppa

Varajäsenet

Hanna Savolainen

 Anssi Peltotupa

Jäsenasiat

Noora Kujala

Rahastonhoitajaja

Pirkko-Liisa Kangas

Kotisivut

Esa Ojanperä ojanpera.esa(at)gmail.com

 

Arolahde_Nella