Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:549856 kpl

Yhteystiedot

unkarinvizslat@gmail.com

Unkarinvizsla

Unkarinvizslat ovat monipuolisia metsästyskoiria, joita käytetään Suomessa pääsääntöisesti kanalinnustuksessa seisovana lintukoirana sekä  kyyhky- että sorsajahdeissa noutavana koirana. Vizsloja käytetään myös pienpetojahdeissa. Metsästyskauden ulkopuolella vizsla on monipuolinen harrastuskoira. Se kaipaa metsästysajan ulkopuolella paljon mielekästä tekemistä ja liikuntaa. Se on helppo kouluttaa ja sen kanssa voi harrastaa lähes mitä tahansa. Kannattaa kuitenkin muistaa, mikä sen ensisijainen käyttötarkoitus on ja huomioida se muiden lajien harrastamisessa/harjoittelussa välttyäkseen mahdollisilta ei-toivotuilta käyttäytymistavoilta.

Vizslat kuuluvat FCI:n ryhmään 7 seisovat lintukoirat ja tämän alaryhmään mannermaiset kanakoirat. Vizsloja on kahta eri karvanlaatua, lyhyt- ja karkeakarvaisena, jotka ovat omat rotunsa.

Suomessa vizslojen rotujärjestö on Saksanseisojakerho, jonka tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää mannermaisia seisovia lintukoiria metsästyksen monitoimikoirina ja edistää kanakoiraharrastusta Suomessa.

dsc_4258.jpg