top of page

Harrastukset & kouluttaminen

Unkarinvizsla on monikäyttöinen metsästys- ja harrastuskoira

Vaikka vizsla on jalostettu seisovaksi lintukoiraksi, se soveltuu monen muunkin pienriistan metsästykseen. Tämän ketteräliikkeisen ja nopean koiran kanssa voit harrastaa myös agilityä, tokoa, jälkeä tai vaikkapa pelastuskoiratoimintaa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että metsästyskoira vaatii ensisijaisesti rodunomaista tekemistä ja aktivointia pysyäkseen tasapainoisena.

Vizslapennun kouluttaminen

Unkarinvizsla on muiden koiranpentujen tavoin vastaanottavaisimmillaan kaikelle koulutukselle jo luovutusiästä, noin 8–9-viikkoisesta, alkaen. Vizslalla on vahva riistavietti, jonka valjastamiseksi kannattaa nähdä vaivaa. Jokainen vizsla seisoo luonnostaan riistalle, se innostuu ulkona hajuista ja sillä on noutaminen verissä – huomaat sen siitä, kuinka se vaistonvaraisesti kantaa suussaan kaikkea mahdollista kepeistä kenkiin. Vizsla on helposti oppiva koira, jolla on vikkelä äly ja halu tehdä ohjaajansa kanssa yhteistyötä. Vahvistamalla sen luontaisia ominaisuuksia saat siitä itsellesi parhaan ystävän ja kelpo metsästyskaverin. Vinkkejä kokeneilta vizslaharrastajilta löydät esimerkiksi Artikkelit -osiosta.

Image by June Gathercole

Minne treenaamaan?

Mikäli hankit pennun suomalaiselta kasvattajalta, saat tukea koirasi metsästyskoulutukseen. Useimmat kasvattajat järjestävät koulutustilaisuuksia ja antavat vinkkejä sopivista harjoituspaikoista, kouluttajista ja jahtimahdollisuuksista. Seisojille on saatavilla runsaasti vaihtoehtoja harjoitella lintutilanteita fasaanitiloilla ympäri Suomen. Aina kannattaa laittaa kysymyksiä vizslayhdistyksen facebook-sivuille. Voit ottaa yhteyttä myös alueyhteyshenkilöön, mikäli kaipaat ideoita ja lisätietoa muista oman alueesi harrastus- ja koulutusmahdollisuuksista.

Kanakoirayhdistyksiä

Kysy alueesi kennelpiiristä, mikä on lähin kanakoirayhdistyksesi. Paikalliset yhdistykset järjestävät koulutusta, jahteja, seurojen välisiä kilpailuja ja muita aktiviteetteja kanalinnustuksesta kiinnostuneille seuran jäsenille. Lisäksi saat paljon mukavia kanssaharrastajia ja vertaistukea hauskaan, mutta joskus niin haastavaan seisojan koulutukseen

Fasaanitiloja

Useat fasaanitilat järjestävät sekä omatoimisia että ohjattuja jahteja sekä koulutustapahtumia. Klikkaa laatikkoa päästäksesi tilan sivuille!

Fasaanitilat
bottom of page