top of page

Tapahtumakalenteri

Seuraavat tapahtumat
Vizslapäivät 2023
Vizslamestaruuskoe 2023

Vuoden 2023 mestaruuskisa järjestetään Virroilla lauantaina 11.11. kivoissa peltomaastoissa.

 

Majoitus on varattu halukkaille Marttisen lomakylässä, yöpymisen hinta on alkaen 35 euroa/hlö/vrk. Mökit ovat hyvinvarusteltuja, jokaisesta löytyy mm. yhteinen keittiö ja oleskelutila. Kahden hengen huoneet ovat lukittavia ja koirat saavat yöpyä huoneissa. Marttisilla on mahdollisuus myös syödä buffet-pöydästä, koko päivän ruokailut (aamiainen, lounas ja illallinen) yhteensä 28,90/hlö. Voit valita myös yhden aterian kerrallaan. Yhdistyksen puolesta koepäivänä tarjolla lounas ja iltasauna. 

 

Varaa majoitus Heli Vistiltä 2.10.2023 alkaen: heli(a)gringo.fi 0400 412242.

Tästä linkistä voit kurkistaa Marttisen sivustolle: https://www.marttinen.fi

 

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuminen kokeeseen alkaa 1.10. ja päättyy 3.11. Etusijalla kokeissa ovat vizslat (NUO, AVO, VOI). Osallistusmaksu on 90,-/koirakko.

Ilmoittaudu kokeeseen täällä.

Vizslamestaruus 2022
Vizslamestaruuskoe, 15.10.2022 Ilmajoki

Kisat käytiin puolitihkuisessa säässä, mutta se ei tunnelmaa latistanut. Tapahtumassa oli mahtava
me-henki, ilon kautta -meininki, jossa toisia kannustettiin ja menestyneiden sijoituksista iloittiin.


Vuoden 2022 vizslamestariksi valikoitui ensimmäistä kertaa karkeakarvainen unkarinvizsla Dolgos-
Nimrod Gyimes for Ainwois eli ”Hulda” Ville Jäntin
ohjaamana tuloksella AVO1/87 pistettä.
Hulda esitti vauhdikasta hakua, mainioita riistatöitä ja erinomaisen kylmän linnun noudon. Hopealla palkittiin Kallioalanteen Kola (AVO2) ohjaajana Heli Visti ja pronssilla Kallioalanteen Pipsa (NUO2) ohjaajana Virpi Kallankari.

AF51645E-8F57-49BF-90F4-77DC0AB68A86_edited.jpg

Päätuomarina toiminut Timo Hakkarainen totesi loppukritiikissä, ettei ole tuomariuransa aikana ennen nähnyt yhtä hyvin hakevia vizsloja. Usean koiran haku riittäisi hänen mukaansa ylempiinkin luokkiin.

 

Päätuomari ylisti pitkän linjan harrastajia ja kasvattajia, jotka ovat vieneet vizsloja upeasti eteenpäin. Kiitämme tuomareita, osallistujia, järjestäjiä ja sponsoreita, jotka olivat tukemassa tapahtumaa: Werraton, Rovio Pet Foods ja Back on Track.

Mestaruus 2021
Vizslamestaruuskoe, 2.10.2021 Kuusamo

Vuotuiset vizlamestaruuskokeet järjestettiin vuonna 2021 Kuusamossa metsäkokeena. Mukana oli neljä ryhmää, yhteensä 14 koirakkoa, joista palkittiin neljä. Mestaruuden voitti tänä vuonna Tom Relander nuoren luokan koirallaan Victor (Madarasz Atom) tuloksella NUO1, 83 pistettä. Toiseksi ylsi Lepoahon Kaija ja Riistavaaran Roosa AVO1, 81 pistettä ja kolmanneksi Juha Poutanen ja Poppi, Soul Connection by Your Side AVO2, 69 pistettä. Neljänneksi sijoittui Henri Korhonen ja Tauno, Kallioalanteen Pyry AVO3, 52 pistettä. Onnea palkituille!

Kuvassa: vas. Kaija, Tom, Juha

Vizslapäivät
Vizslapäivät Lakeudella 27.-29.8.2021

Lähes 30 hengen joukko vizslaihmisiä koirineen kokoontui Riistavallilla aurinkoisena perjantai-iltapäivänä. Viikonloppu alkoi Timo Vakkerin noutokoulutuksella, jossa kukin koirakko sai vuorollaan hyviä vinkkejä noudon harjoitteluun. Ilta sujui rattoisasti makkaranuotion, saunan ja seurustelun merkeissä. Aamu valkeni Olli Punkarin KAER-luennolla, josta vizslaväki siirtyi pelloille harjoittelemaan hakua ja riistatilanteita. Saimme fasaaninen lisäksi paljon hyvää kokemusta peltopyypoikueiden pyrähdyksistä ja vauhdikkaista jänistilanteista.

 

Mukana oli paljon nuoria vizsloja, jotka pääsivät harjoittelemaan seisontaa ja paikallaan pysymistä. Haulikot olivat mukana ilmaan ampumista varten. Paljon mahtuu yhteen päivään: iltapäivällä siirryttiin Suomen Unkarinvizslayhdistyksen vuosikokoukseen, jossa käsiteltiin yhdistyksen asioita ja valittiin uudet hallitusjäsenet. Sunnuntaina aamupalan jälkeen lähdettiin vielä lakeuksille peltotreeneihin ja omatoimisiin vesityöharjoituksiin. Suurkiitokset kouluttajille, järjestäjille, ehtoisille emännille ja innokkaille jäsenille! Kuten monesti vizslatapahtumissa: koiratkin viihtyivät yhdessä ja löysivät uusia kavereita.

Mestaruus 2020
Vizslamestaruuskoe, 28.11.2020 Soini

Vizslamestaruuden 2020 Soinin avarilla pelloilla voitti täysillä maastopisteillä lkuv Kallioalanteen
Kola ja Heli Visti
, pistemäärä NUO1 97/100, tuomarina Nina Pärssinen. Kola saavutti tuloksellaan myös Vuoden nuori lupaus -kiertopalkinnon.

Muita palkittuja olivat lkuv Ambravittoriya Victory (VOI3) ja lkuv Riistavaaran Rasmus (AVO3).

 

Kuvassa vuoden 2019 vizslamestari Tom Relander ja Vuoden nuori lupaus (2018-2019) voittaja Riikka Manelius luovuttamassa pystejä Heli Vistille ja Kolalle.

Kuva: Sami Perttilä

523C39BD-D26F-4011-B525-652DF5431841_edited.jpg
bottom of page