top of page

Sopisitko SINÄ vizslalle?

Tee testi vastaamalla 8 kysymykseen

Tämä leikkimielinen kysymyspatteristo on luotu juuri sinua varten, joka mietit, sopisitko sinä vizslalle. Mitä enemmän saat kyllä -vastauksia, sitä paremmin ominaisuutesi sopii vizslan omistajalle!

Sietääkö hipiäsi "koiranilmaa"?

Vizsla saattaa kääntyä kurakelillä ovensuussa takaisin sohvalle, mutta älä anna sen hämätä. Vizsla ei nimittäin ole sohvaperuna. Vaikka se näyttää blyysisohvallasi suorastaan majesteetilliselta ja sen ruskea turkki sointuu upeasti tammiparkettiisi, vizsla ei sovellu sisustuselementiksi. Vizsla kyllä nukkuu tyytyväisenä sohvalla, kunhan se on päässyt päivittäiselle pitkälle lenkillensä – ja nimenomaan vapaana kirmailemaan. Jos siis olet valmis ulkoilemaan joka päivä, satoi tai paistoi, sinussa on tarvittavaa rotuainesta.

Vizsla on metsästyskoira, piste. Voit yrittää opettaa sitä sivistyneelle hihnalenkille, mutta tulet luultavasti epäonnistumaan. Hajut vievät vizslaa ja se on onnellisimmillaan päästessään siihen hommaan, mihin se on jalostettu: metsästämään. Metsästyskauden ulkopuolella vizslasi rakastaa kaikenlaista yhdessä puuhailua agilitystä sienestykseen ja erityisesti ruoanlaittoon. Vizsla suorastaan janoaa uuden oppimista. Jos sinusta siis löytyy sisäinen eräjorma tai -pirkko, saatat olla passeli valinta vizslalle.

Elämä vizslan kanssa ei ole paskempaa. Etenkin jos jaksaa nauraa metsästyskoiran tavalle pyöriä aistikkaassa peurankakassa, jänön jätöksissä tai mädäntyneiden kalanpäiden päällä. Jos siis olet valmis sietämään koiran turkissa aromikkaan supinpaskakuorrutuksen ilman että rupeat välittömästi sommittelemaan kaavoja vizslannahkarukkasiin, sinussa on riittävästi huumoria vizslalle.

Oletko valmis siihen, ettet enää koskaan ole yksin? Siitä lähtien kun vizslapentu muuttaa kotiisi, sinua tarkkailee Stasia tehokkaampi valvontajärjestelmä. Se osallistuu mieluusti ihan kaikkeen mitä teet pyykinpesusta lumilautailuun. Vizsla on kuin syylä, joka ei hevin irtoa sinusta. Se seuraa sinua jopa sinne, missä kuninkaatkin käyvät yksin. Ota siis kaikki rakkaus vastaan, mitä vizslasi tarjoaa sinulle ja tarjoa saman verran takaisin. Mikään tai kukaan tässä maailmassa ei tule rakastamaan sinua yhtä paljon ja pyyteettömästi.

Metsästätkö?

Ymmärrätkö kakkahuumoria?

Oletko läheisyysriippuvainen?

Siedätkö kaaosta?

Vizslanomistajana et enää koskaan kysy klassista kysymystä, miksi kaapissasi on vain parittomia sukkia. Tiedät, että niitä ei vie imuri, pesukone eikä avaruusalus, vaan kotisi ahkera sukkakuski. Kodin tavarat on levitelty näennäisen huolettomasti ympäri asuntoasi, sillä mikään ei ole vizslan mielestä tärkeämpää kuin kuljettaa kidassaan kaikkea, mitä suinkin uskallat jättää sen kuonon ulottuville. Pidä siis kiinni kaaoksensietokyvystäsi, tulet tarvitsemaan sitä.

Vizslan omistajana tarvitset poikkeuksellisen tyyli- ja huumorintajun. Vizsla on
aristokraattisen tyylikäs koira, jossa elää innovatiivinen taiteilijasielu. Se on vitsikäs ja puuhakas olento, joka saattaa etenkin pentuaikana yllättää sinut sisustamalla kotiasi luovalla tavalla. Jos jätät sen yksin liian pitkäksi aikaa tai et tarjoa sille riittävästi virikkeitä, nahkanojatuolisi saattaa saada muodikkaan hapsuhelman ja ovenkarmisi hampailla sorvatut raidat.

Vizsloilla ja vizslaihmisillä on yhteinen DNA. Sosiaalisuus on meillä verissä ja yhteisöllisyys
luonteenomaista. Kun hankit vizslapennun, tulet huomaamaan, että se kerää huomiota kaikkialla missä liikut. Vizsla itse suhtautuu ympäristöönsä uteliaasti ja tulee toimeen niin koirien kuin ihmisten kanssa. Pian huomaat itsekin laumaantuneesi, sillä vizslaihmiset tuppaavat kerääntymään yhteen yhteisen harrastuksen puitteissa.

Vizsla on puhelias koira. Se tökkii kuonollaan, kuopii sinua käpälillään, urahtelee ja murahtelee, jopa laulaa sille päälle sattuessaan. Koko sen koirankeho on valmiina kommunikoimaan kanssasi. Ja usko pois, vizslasi lukee sinua kuin avointa kirjaa. Vizsla itse ei tykkää karkeasta kielenkäytöstä ja sen lörppäkorviin kantautuu parhaiten ystävällinen ja kannustava puheenparsi.

Oletko tyylitajuinen?

Oletko sosiaalinen?

Puhutko vizslaa?

bottom of page